AKSARAY / MERKEZ - Cahit Zarifoğlu Ortaokulu

Ekm

Afet Tatbikat Yılı kapsamında  ilimizde tüm okullarda eş zamanlı olarak "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" düzenlendi.

Deprem ile ilgili farkındalık oluşturmak ve afetlere karşı hazır olunması amacıyla yapılan tatbikat okulumuzda da başarıyla gerçekleştirildi.

Tatbikat öncesi öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz; deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yapmaları gerektiği konusunda öğretmenleri tarafından bilgilendirildi.

Çök kapan tutun eylemleri ardından okul plan dahilinde tahliye edilerek acil durum toplanma alanına çıkartıldı.

Eyl

2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Öğrencilerimiz ile birlikte coşkuyla kutlandı.

Programı hazırlayan öğretmenlerimiz Nevzat SAVRAN'a , Suat AKKAN'a ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tem

2022-2023 yılında gerçekleştirilen Liselere giriş sınavı sonuçlarına göre tercih işlemleri başladı ayrıntılı bilgi için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilir ve klavuzu inceleyebilirsiniz.

Site Bağlantı Linki İçin Tıklayınız

Haz

Okulumuzda 07/06/2023 tarihinde düzenlenen bahar şenliği coşkuyla kutlandı.

Öğrencilerle yıl boyunca gerçekleştirilen kurs ve etkinliklerdeki yapılan çalışmalar standlarda yerini aldı. Resim Sergimiz , Etkinlikler ve öğrenciler tarafından hazırlanan dans gösterisi yoğun ilgi gördü. Öğrenciler tarafından yapılan çeşitli resim çalışmalarıyla boyama çalışmaları da stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca okulumuz da sınıflar arasında yapılan spor müsabakalarında, yarışma ve etkinliklerde başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

Haz

TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Bölge Birincisi olarak Türkiye Finallerine gitmeye hak kazanan Cahit Zarifoğlu Ortaokulu finallerde İlimizi ve okulumuzu temsil etti. Öğrencilerimiz Ecrin Nisa SONGÜR, Ecrin KAŞ, Ömer Faruk YILDIRIM'ı ve Danışman Öğretmenimiz Beyza SARI'yı tebrik ediyoruz.

May

Bursluluk sınavı başvuruları başladı. Sınavla ilgili merak ettiklerinizi ve belgeleri aşağıdaki linkteki klavuzdan edinebilirsiniz.

Klavuzu indir.

Başvuru için Klavuzdaki Ek-1 dosyasını ve eklerini velilerimiz doldurup okul idaresine teslim etmek zorundadır.

EK-1 ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDİ DURUMUNU GÖSTEREN BEYANNAME (velilerimizin doldurup imzalayarak okul idaresine teslim edeceği belge)

Bütün öğrencilerimize başarılar.

17. ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI
BÖLGE AŞAMASI PROJE DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

Kurumumuz tarafından düzenlenen 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına 12.053 kız ve 9.078 erkek öğrenci olmak üzere toplam 21.131 öğrencinin hazırladığı 14.883 proje başvurusu alınmıştır.

Başvuruların ön değerlendirmeleri; Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapılmıştır. Ön değerlendirmeyi geçen 1.440 projenin sahibi öğrenciler, 22-23 Mayıs 2023 tarihleri arasında bahse konu 12 bölgede eş zamanlı olarak sunumlar ile değerlendirilmiştir. Okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Beyza SARI'nın danışmanlığını yaptığı projemiz BÖLGE BİRİNCİSİ olmuştur. Ögretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, Türkiye Finalinde başarılar dileriz.

May

17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bu yıl 14.883 proje başvurusu yapılmıştır. Proje başvuruları görevli jüri üyeleri tarafından değerlendirilmiş ve yapılan ön değerlendirme sonucunda 10 alanda toplam 1.440 proje yarışmanın bölge aşamasına katılmaya hak kazanmıştır.

Aksaray ili olarak bu yıl toplam Proje Yarışması için ilimizden Kayseri Bölge Kordinatörlüğüne 111 başvuru yapılmıştır.

111 başvurudan 18 proje bölge aşamasına katılmaya hak kazanmıştır. Okulumuz öğrencileri ve danışman öğretmeni Beyza SARI'nın projeside bölge finaline katılacaktır.

Öğrencilerimiz Ecrin KAŞ, Ecrin Nisa SONGÜR, Ömer Faruk YILDIRIM  ve öğretmenimizi tebrik eder, başarılar dileriz.